Ofte stilte spørsmål (FAQ) - Bilskade - AutoIn
Begrenset sommer åpentSommeren er her og vi har beklageligvis lavere kapasitet enn vanlig, se vår kalender for neste ledige time nær deg ☀️
AutoIn tilpasser seg dine behov, vi strekker oss litt lengre for å forenkle din hverdag

Ved skade eller problemer med din skade

FAQ

Ofte Stilte Spørsmål  

Ofte stilte spørsmål om AutoIn Bilskade, generelt om bilskade og billakkering, skadevurdering og prising/taksering, reparasjon, forsikring, betaling, garanti og eventuelle problemer.

 1. Husk alltid på din egen sikkerhet på ulykkesstedet, prøv å forbli rolig.
 2. Finn ut hva som har skjedd og hvor alvorlig kollisjon det dreier seg om. Er det personskader? Hvor mange har skadet seg?
 3. Ved større skade eller personskade:
  1. Ring for å varsle om ulykken 112 for politiet, 110 for brannvesenet og 113 for medisinske nødsituasjoner.
  2. Skru på nød blinklys (trekant) på bilen, ta på refleksvest og sett opp en varseltrekant for å varsle andre trafikanter.
  3. Gi førstehjelp så godt du kan.
  4. Se til at de skadete får puste og sikre blodsirkulasjonen deres. Når det trengs, åpne luftveiene og stopp blødninger. Se til at de skadete holder seg varme og rolige mens dere venter på profesjonelt redningsmannskap. Følg med på tilstanden til de som skal hjelpes helt til redningsmannskap ankommer stedet.
  5. Fortell alt du vet om kollisjonen til redningsmannskapet.
 4. Ved behov for veihjelp/bilberging:
  1. Ring enten Viking eller NAF for veihjelp.
  2. Si at du ønsker at bilen skal fraktes til AutoIn Bilskade, så kan vi ta oss av den videre prosessen.
 5. Når situasjonen er under kontroll, enten direkte rapporter skade til forsikringsselskap, eller om det ikke er tid noter deg og verifiser navn (se id), mobilnummer, skiltnummer på kjøretøy, og ta bilder av skader på alle kjøretøy samt skilt nummere.
 6. I etterkant av dette, bestille time online for skadevurdering hos oss så hjelper vi deg med alt videre i prosessen rundt alt av bilskade (inkludert glass).

Du kan når som helst finne ledige time ved å bestille time online for skadevurdering, hvor vi foretar en taksering/prisvurdering av skadene på din bil.

Ved forsikringsskade rapporter helst skade til forsikringsselskapet direkte ved skade tilfellet, men om det ikke ble gjort kan vi hjelpe deg med dette når du er hos oss for time.

Ja, du bestiller time enkelt selv her, dette er helt gratis og uforpliktende: Bestille time online for skadevurdering.

Ja. Det har ingenting å si hvilket forsikringsselskap du er kunde hos. AutoIn Bilskade utførere bilskade reparasjon for alle forsikringsselskapene. For skadeserstatning trenger forsikringsselskapet ditt en skademelding. Hvis skademeldingen ennå ikke er gjort, hjelper vi deg gjerne med å gjøre dette når du tar bilen din til skadevurdering.

Hvis saken er i orden, så behøver vi bare informasjon om hvor bilen din er forsikret og skadenummer på saken. Vi leverer de nødvendige informasjoner i form av skadetaksering med kostnadsanslag til forsikringsselskapet ditt når skadevurderingen har blitt gjort.

Hos AutoIn Bilskade kan du få alle bilmerker reparert, uansett alder eller modell. Vi er også autorisert skadereparasjonskjede for Tesla og partner av NIO. Vi arbeider alltid etter produsentenes instrukser slik at den opprinnelige garantien på bilen din alltid beholdes.

Hos AutoIn Bilskade får du enkelt hjelp med alle typer reparasjoner av både mindre og større skader, både rene lakkskader, karrosseriskader, plast og glass skader. Vi er en totalleverandør av skadetjeneste.

Ja. Vi utfører reparasjonsarbeider uansett eieforholdet til bilen. Bestille time online for skadevurdering så vi hjelper deg videre i skadesakprosessen.

Ja, det gjør den. De profesjonelle reparatørene hos AutoIn Bilskade ser til at bilen din alltid blir reparert etter produsentenes instrukser slik at originalgarantien på bilen din alltid blir beholdt. Vi er meget nøye på at sikkerheten, brukbarheten og holdbarheten av bilen din forblir i samme stand som før skaden oppsto. Vi tilbyr garanti på alt reparasjonsarbeid vi utfører.

Vi sender deg en ny SMS eller ringer deg når bilen din er klar til å bli hentet.

Ja. Samtidig som du bestiller reparasjon time hos oss fortell også om du har behov for erstatningsbilen i den tiden bilen din er på verkstedet. Vi ordner det gjennom bilutleiepartnerne våre og sørger for at erstatningsbilen er klar i vårt verksted på det avtalte tidspunkt. Du kan levere inn erstatningsbilen når du henter den reparerte bilen din.

En liten steinsprutskade på frontrute kan ofte ordnes ved å reparere den.

Men hvis steinsprutskaden har begynt å utvide seg eller det er sprekk i glasset, må frontrute skiftes til en ny

Med andre ord lønner det seg ofte å gjøre noe med glass skader med en gang

Skifte av frontrute ordnes vanligvis i løpet av en arbeidsdag.

Hvis du har glassforsikring betaler forsikringsselskapet reparasjonen av frontrute i sin helhet slik at reparasjonen er gratis for deg.

Hvis bilen din har fullkasko eller glassforsikring betaler du bare egenandelen for skifte av frontrute. Prisen på å en ny frontrute påvirkes av glassmodellen og eventuelle tilleggsegenskaper som kamerateknikk og oppvarming.

Vi har spesialisert oss på reparasjon av kollisjonsskader og lakkskader. Dessverre er ikke rustarbeider en del av tjenestene våre.

Ja, hvis bulken i karosseriet på bilen din er liten og den lakkerte overflaten rundt skaden er intakt kan den i de fleste tilfeller repareres etter PDR-metoden (Paintless Dent Repair) uten å måtte lakkeres.

Metoden blir vanligvis brukt til å reparere småskader eller bulker på siden av bilen som har oppstått f.eks. på en parkeringsplass.

Ja, hvis lakkskaden er overfladisk, som en liten ripe uten bulker, kan vi utføre spotpaint hvor vi lakkerer kun området som er påvirket. Merk at dette avhenger av farge på bil, da enkelte farger kan være vanskelig å få til å matche 100% med denne metoden. Bestille time online for skadevurdering så kan vi se på skaden samme med deg og komme med anbefaling/muligheter med hvordan skaden kan utbedres.

For felgskader kan vi lakkerer felgene, om det er bulker/hakk i felgene kan vi utbedre skadene før lakkering.

Når bilen har fått en stor skade, og forsikringsselskapet har konkludert med at bilen skal innløses/vrakes, sender forsikringsselskapet ett tilbud til deg.

Ved godkjent tilbud skal nøkler og alle sett med tilhørende dekk (vinter/sommer hjul) leveres til verkstedet hvor vrak er lokalisert, slik at innløsningsprosessen kan fortsette. Husk å sjekke at du har hentet alle private eiendeler før bilen går videre til kondemnering/nye eier.

AutoIn utbetaler ikke noe beløp som er avtalt med forsikringsselskapet. Det er ditt forsikringsselskap som er ansvarlig for dette og bør informere deg.

Hvis skaden ikke dekkes av forsikringsselskapet, må du som eier av vraket avtale henting av din bil fra Autoin parkeringsplass.

Viktig å vite: Vi leier parkeringsplass av Oslo kommune, dersom vraket står hos Autoin i over 30 dager etter bil er innløst, må vi beregne en fast parkeringsavgift per dag på 350,- eks. mva. Det er med andre ord viktig med en rask avgjørelse om hva som skal gjøres videre med vraket. Etter at innløsningen har skjedd.

Vi har full garanti på vårt arbeid, så om du har oppdaget noe med reparasjonen i etterkant som ikke ble oppdaget ved overlevering, ta kontakt med avdelingen du fikk jobben utført på så håndterer vi eventuell reklamasjon/utbedring sammen med deg.

Eller du kan ta kontakt med vår kundeservice på telefon 02030 i vår telefontid (07-18).

Etter reparasjonen får du en SMS fra oss som du kan svare på og vurdere servicen som du fikk hos oss, i et skala fra 0 til 10.